Følelsen av ensomhet er en tilstand kjent for nesten alle mennesker. Ensomhet er en sykdom i storbyer og moderne samfunn.

Det umulig å si med sikkerhet om du kommer til å være alene for alltid eller det er midlertidig. Men det er flere tegn som veldig nøyaktig viser om du vil være alene i nær fremtid eller ikke. De viktigste av dem er – hvor mye er du redd for ensomhet? Jo mer du er redd for den – desto større sjanse for at du vil være alene i nær fremtid.

Hvorfor? Fordi frykten lammer deg og forstyrrer å tenke og handle, tar bort alle krefte, og tillater ikke å se noe annet enn ensomhetsproblemet. Du faller inn i en ond sirkel, hvorfra det er veldig vanskelig å komme ut.

Hvordan kan man slå frykten for ensomhet?

Det er banalt, men fryktens røttene ligger vanligvis i stereotypene som hersker i samfunnet. Det anses å være alene betyder å ikke finne stedet i livet som en person. Det er den offentlige mening som ofte fører til at mange mennesker omgir seg med pseudo-venner og pseudo-elskere, inngår ekteskap som ikke er basert på følelser, og har barn i disse ekteskapene for å ha noen som vil bringe dem et glass vann når de blir gamle.

Og de føler seg senere enda mer ensom enn før. For å kunne forvente fra fremtiden bare hyggelige og glade øyeblikk, bør du først og fremst lære deg å elske deg selv, med alle dine bristene og dyd, og jobbe med å transformere den første av disse kvaliteter inn i den andre.

En original hobby forbundet med kreativ selvrealisering – og du vil sikkert ha likesinnede mennesker. Kreativitet, konserter eller festivaler og andre spennende arrangementer – og du vil glemme den tidligere skamhet og ubesluttsomhet. Livet elsker optimister, som du kan se!

Hva forener alle mennesker som lider av ensomhet?

For det første, manglende evne til å nyte livet alene. Ja, det er ikke nyheter, men det er hovedårsaken til ensomhet. Det er vanskelig for alle som er alene, å ta det første skrittet, det er vanskelig for dem å invitere eller komplimentere noen først, til og med invitere en gammel venn eller skole venn. Singler forventer på å bli invitert og lurer på at de må ta initiativet selv. «Hvorfor jeg?» –   er det vanligste spørsmålet for de som er alene. Ja, fordi det er deg som trenger det, er deg som er ikke fornøyd med ensomhet, fordi du forstår dette og tar kontroll over omstendighetene.

Kan du smile?

Det andre punktet, som er inneboende i alle singler. Kan du få en annen person til å smile? Uten grunn. «Hvorfor trenger jeg det?» I det minste for å distrahere litt fra ensomhet . Vet du hva som vil få meg til å smile? Vet du hva som vil få deg til å smile? Sannsynligvis først og fremst er det oppmerksomhet. Men det er nødvendig for alle!  Så, hvis du kan få en annen person til å smile, og uten grunn eller noen fordel, blir sjansene for at du ikke blir alene, storre.