Luksuriøst dekorert bord tiltrekker øynene til alle gjester, og er hovedelementet i enhver bankett.

Når nygifte er ved bordet over havet av blomster eller elegante tekstildekorasjoner, bør de stå ut, men ikke se for defiant ut, de bør ha mulighet til å kommunisere med andre, og selvfølgelig se bra ut på kameran. Derfor er valg av bordpynt det viktigste forberedelsesmomentet.

Det er viktig at de valgte dekorasjonene har noen betydning for deg og din partner og overlapper med bryllupskonseptet. Bordet til nygifte vil være hovedfokus for banketten, så skal det være i harmoni med det generelle konseptet, men samtidig skille seg ut som hoveddelen av hallen.

Hva kan man bruke til å dekorere bryllupsbordet?

  • Blomster – friske og duftende eller kunstige;
  • Ulike stoffer hvorfra draperier opprettes;
  • Belysning, uansett hva du foretrekker – en gammel lysekrone med ekte vokslys eller flimrende lysdioder;
  • Andre smuke dekorasjoner, enten steiner, frukt eller rosenblad.

Regler

Det er best å placere et bryllupsbord i midten av hallen, på et riktig utsiktspunkt. Alle gjester skal se de unge fra sitt sete. Dekorative sammensetninger bør ikke være for høye. Bruden og brudgommen som kan nesten ikke sees bak store buketter, er ikke en god løsning.

Utformingen av bryllupsbordet bør overlappe med hallens generelle konsept, samt med gjestebord, men samtidig skal den være forskjellig – for eksempel, være mer praktfull eller lysere. En interessant idé er å koble designet med den valgte menyen.

Dekorasjonene skal plasseres ikke bare på bordplaten, men også på forsiden av duken.. Dette vil tillate fotografen å finne flere gode vinkler for en fotoskudd.

Hvordan dekorere bryllupsbordet

Blomster er en prøvd klassiker. Duftende, skjøre og vakre, de er en fantastisk metafor av det spennende nye livet. Det er best å velge blomster med korte stengler i små vaser. Et godt alternativ er buder i små skåler, krukker, tekanner, porselen kopper. Du kan dekorere bordet med buketter eller kranser, som overlapper med det generelle design. Samtidig bør blomstene ikke være høyere enn 40 centimeter og dekke nyegifte. Hvis du virkelig vil ha høye stengler, så lag smale buketter i tynne vaser, bokstavelig talt med en kvist. Tenk nøye på hvordan og hvor du placerer dem, fordi blomstene ikke burde gjemme deg og ødelegge perspektivet for bilder. Den beste løsningen er å plassere slike komposisjoner på baksiden.

Husk at det ikke skal være for mange lyse farger ellers vil de begynne å konkurrere med hverandre, og omdanne et harmonisk ensemble til kaos.

Vi anbefaler ikke å bruke blomster med en sterk lukt – de kan forårsake hodepine eller allergi.

Blomster og kronblade, dekorative steiner og stearinlys

Kronbladene spredt på duken er et symbol på romantisk kjærlighet. Det er ikke nødvendig at disse er roser. Du kan bruke noen annen plante, det viktigste er at du liker formen og fargen. Slik pynt legger til aksenter, men overbelaster ikke det generelle bordets utseendet. Du kan lage et mønster eller inskripsjon fra kronblader, for eksempel et stort hjerte.