De sier at glade timer ikke blir observert. Men når lykke måles ikke med timer, men med år, kan det ha egenskaper. Selvfølgelig snakker vi om ekteskap. Bryllupsdager er en spennende katalog. Og nedtellingen begynner bokstavelig talt fra null. Ja, dagen da du ble ektemann og kone, er nullåret, og det kalles et grønt bryllup.    

1 år Papirbryllup. Papirbryllup er ekteskapsåret og det mottok et slikt navn som et tegn på at ekteskapet ikke er sterk nok og er som gasbind eller chintz.  

5 år Trebrylup. Og nå, etter et år i familielivet, vil det første virkelige jubileum skje. Trebryllup, fem år. Hvorfor et tre? Dette er igjen et pålitelig materiale, men det er også et byggemateriale. Det vil være flott å plante et tre på denne dagen, dette er et sikkert tegn og en god tradisjon.   

10 år Tinnbryllup. 10 års bryllup. Gratulerer! Tinn betyr solid partnerskap og sterke følelser som ikke kunne forsvinne med tiden.

15 år Krystallbryllup. Utrolig – du har vært gift i 15 år. Det er på tide å feire krystallsbryllupet dit.

20 år Porselensbryllup. Årene flyr fort. Tjue års ekteskap. Porselen. Familien din er like vakkersom ekte porselen. Vent porselen som en gave.

25 år Sølvbryllup. Et kvarts ekteskap er et sølv bryllup. Det første edle metaller i din rekord, og mer enn fortjent. Gjestene må huske på at hvis de vil beholde tradisjonene, vil de ikke unnå sølve gaver.

40 år Rubinbryllup. 40 års ekteskap er ikke lenger en vits, men en rekord og en grunn til oppriktig beundring. Et slikt jubileum kalles en rubin, fordi rubin personifiserer den stadig brennende lidenskapen.

50 år Gullbryllup. Og her er en fantastisk dato – et halvt århundre i ekteskapet. 50 år. Dette er en ekte gylden bryllup – lykke, oppnådd av hardt arbeid og veldig, veldig verdifullt. Gaver trenger ikke å være gjerrig – det edelt metallguld forplikter seg til dette. Generelt gjør bryllupsdagen det rette, som måles med år med spesielle navn – med disse navnene kan du spore forandringen i ekteskapets kvalitet, fra papir til gull.

75 år Kronjuvelbryllup. Det betyr 75 år i ekteskap og er et svært sjeldent fenomen som virker umulig. På dette jubileet skal ektefellene bli tildelt medaljer, fordi et slikt langt ekteskap er en reell prestasjon. Ektefeller som feirer kronjuvelbryllup, kan være sikre på at de har gjort de riktige livsvalgene.

90 år Granittbryllup. For å feire granittbryllupet, må de ektefeller ha god helse – dette bryllupsdag feires nøyaktig 90 år fra bryllupsdatoen! Merkedagen har fått sitt symbolske navn for fast granitt, som ikke kan ødelegges enten med været eller etter tid. Dessverre, ikke alle parene kan leve til en så viktig dag.

100 år Rødt bryllup. Den mest umulige og uvirkelige bryllupsdagen er 100 år. Men likevel eksisterer det, og det betyr at det er mennesker som kan virkelig bli kalt veteraner i ekteskapet sin. For det røde bryllupet gir barn og barnebarn blomster og røde ting, samt å lage et festlig bord. Men selvfølgelig er det viktigst at det er oppmerksomhet og stolthet for slike foreldre.